Prag Hoteller - book hotel i Prag billigt, dansk service       

Prag Hoteller v/ Laus Sørensen                              dansk mobil: 42 83 88 55
Rumunska 8                                               tjekkisk mobil: +420 776 819 223
12000 Praha 2 - Tjekkiet                                  e-mail: laus@prag-hoteller.dk

Corona og Prag?

Denne side opdateres løbende - den er senest opdateret d. 30/9 2020

Kan man roligt rejse til Tjekkiet og Prag? Få alle svarene her på siden.

Læs om regler vedrørende coronavirus, eventuelle begrænsninger eller påbud og få et par gode råd med på vejen.

Smittetallene er for tiden forholdvis høje, og regeringen i Tjekkiet gennemfører løbende foranstaltninger med henblik på at bringe dem ned.

Alle gæster, som vælger at booke indkvartering i Prag gennem Prag Hoteller / Prag Eksperten vil løbende blive holdt orienteret om eventuelle ændringer, så du ikke er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig og hvad der forventes af dig, når du ankommer.

Det danske udenrigsministerium fraråder fra d. 12/9 unødvendige rejser til Tjekkiet.

 

Fra 10. September gælder følgende regler alle i Prag:

Her er der IKKE restriktioner: 

  • Udearealer – du behøver ikke at bære maske/mundbind, når du færdes ude. Heller ikke f. eks. ved svømmestadion, zoologisk have og tilsvarende steder. Her vil der være et maksimalt antal, som lukkes ind ad gangen, så du ikke selv skal bekymre dig.

  • Frisører, massører, tatovører, neglesaloner og lignende må betjene kunderne, men der skal bæres maske, når muligt, og der skal overholdes krav til afspritning og hygiejne.

 

Her er der restriktioner

  • Der skal bæres maske/mundbind i metroen og al offentlig transport, herunder Taxa/Uber/Bolt

  • Restauranter, barer og lignende skal holde lukket mellem klokken 22 og klokken 6. Der skal bæres mundbind, når man ikke sidder ved sit bord og spiser. Der må højst være 10 stående personer ad gangen. Der skal være 1,5 meter meller personer, som ikke sidder ved samme bord.

  • Der må maksimalt være 1000 mennesker til udendørs arrangementer, forudsat at de er inddelt i sektioner og sidder ned. Sidder alle ikke ned, må der maksimalt være 50 personer.

  • Indendørs begivenheder må maksimalt have 100 personer, forudsat de alle sidder ned med afstand og bærer maske.

  • Der er påbud om at bære maske/mundbind overalt indenfor, hvor også andre mennesker færdes. Det gælder bl. a. butikker, indkøbscentre, barer og restauranter (men ikke mens man spiser og drikker), kontorer og fællesarealer i beboelsesejendomme.

  • Der er påbud om at spritte hænder, når man ankommer til butikker, restauranter og lignende steder, hvor flere mennesker færdes indendøre.

 Generelle råd om Corona og Covid-19 i Prag – de adskiller sig ikke meget fra det, du allerede kender fra Danmark

 ·         Hold afstand – jeg vælger selv at se det sådan, at det er mit ansvar at holde afstand til andre, ikke andres ansvar at holde afstand til mig. Så har jeg styr på, at det er OK, og jeg flytter mig gerne, hvis andre glemmer det. For det kan jo ske!

·         Hav et eller flere mundbind med dig for det tilfælde, at du skulle få brug for at tage metro eller lignende, eller hvis du synes, der bliver trængsel på enkelte steder. Det anbefales selvfølgelig at bruge den bedste/godkendte kvalitet, men det er ikke et direkte krav. Hvis du ikke har et mundbind, men skal bruge et, er det tilladt at dække mund og næse ved at binde et tørklæde rundt om ansigtet. Det er ikke den bedste løsning, men i en snæver vending er det acceptabelt.

·         Når du skal bruge maske/mundbind, skal du dække både mund OG næse. Nogle dækker ikke næsen, men det er imod reglerne – og, rent ud sagt, tåbeligt og nytteløst.

·         Hav helst håndsprit på dig. Brug det med jævne mellemrum eller vask hænder

·         Det er naturligvis helt OK og accepteret at vælge at bære maske/mundbind på steder, hvor det ikke er obligatorisk.

 

Hvor kan man købe mundbind og håndsprit i Prag?

Masker/mundbind og håndsprit er nemt at skaffe. Du kan f. eks. finde det hos ”materialister”, det kaldes ”Drogerie” på tjekkisk. DM, Rossmann og Teta er de mest udbredte kæder. Du kan desuden købe det på apoteket (men du skal være iført mundbind for at gå på apoteket).

Langt de fleste småkøbmænd/kiosker sælger masker/mundbind billigt, og der er også en stand på de fleste metrostationer.

 

Corona-test i Prag:

Skulle du føle dig usikker eller utilpas, og er du bekymret for, om du måske er smittet, er den nemmeste måde at blive testet at besøge testcentret på Václavské náměstí 29 (Wenzelspladsen). Klik på adressen for Google Maps eller se testcentrets hjemmeside her:  Covid-19 Václavské náměstí. En test uden henvisning fra læge koster Czk. 1.750,-, som skal betales med kort. Man kan forvente at få resultatet indenfor cirka 24 timer pr. sms. Testcentret er åbent alle dage 8-18

Der findes et tilsvarende testcenter i lufthavnen.

Du kan finde Udenrigsministeriets rejsevejledning her!

Du kan med andre ord sagtens rejse til Prag. Og hvis du booker hotel hos mig, så hjælper vi hinanden: jeg hjælper dig med information og service og du hjælper mig med at ”overleve” den værste sæson i den tid, jeg har arbejdet med at give danskere skønne oplevelser i Prag. Jeg har virkelig brug for din booking, så jeg også i fremtiden kan give vejledning, tips og idéer.

Med venlig hilsen

Laus Sørensen, Prag Hoteller, Prag Udflugter og Prag Eksperten.