Prag Hoteller - book hotel i Prag billigt, dansk service       

Prag Hoteller v/ Laus Sørensen                              dansk mobil: 42 83 88 55
Rumunska 8                                    tjekkisk mobil og sms: +420 776 819 223
12000 Praha 2 - Tjekkiet                                  e-mail: laus@prag-hoteller.dk

Børnene med til Prag?

Selvfølgelig er der også seværdigheder og attraktioner for børn i Prag!

Storbyferie kan være en hård tjans, selv for voksne. Der skal gås mange skridt, og det nærmeste toilet er ikke altid lige til at finde med det samme. Så man er nødt til at gøre sig nogle overvejelser, inden man tager på børnefamilie-ferie i Prag.

Desuden er man jo nødt til at have helt styr på sine børn i trafikken. Men når alle disse forbehold er taget, er der selvfølgelig også muligheder:

 

Områderne i nærheden af Slottet:

Det mest tilgængelige område. På den ene side af Prags Slot ligger Petrin højen med det lille Eiffeltårn. Her er masser af plads at løbe omkring på, og legepladser. Kiosk med mulighed for at købe forfriskninger. Foruden kopien af Eiffel-tårnet finder man også en rigtig sjov spejlsal på Petrin Højen i den fortlignende bygning.

 

Spejlsalen på Petrin-højen

 

På den anden side af slottet ligger Letna, som man som regel besøger for at nyde udsigten over Prag. Også her er der god plads, men ingen legepladser. Der er dog en mindre legeplads ved tennisbanerne. Og kiosk. Lidt ældre børn og unge har gode muligheder for for eksempel at køre på rulleskøjter. Ved Sparta Stadion, på venstre side, ligger Rodeo Skate Park med half pipes osv. Der er åbent 10-20 mandag til søndag.

I området omkring Letna finder man desuden Det Nationale Tekniske Museum. Udenfor ligger et hyggeligt område med borde, bænke, café og ishus, og der er hele to legepladser i området, hvis man kigger grundigt efter.

Indenfor er der godbidder for børn og barnlige sjæle. Måske det først og fremmest er far og søn, der vil forstå at værdsætte den fine samling af biler, motorcykler, tog og flyvemaskiner?

I selve slotsområdet, hvis man bliver på hovedstrøget, når man nærmer sig Guldmagernernes gade, finder man Legetøjsmuseet (Museum Hracek) på adressen Jirska 6

 

Mala Strana

Når man går ud på Karlsbroen fra Mala Strana-siden møder man efter ca. 50 m en stentrappe på højre hånd. Gå ned ad den - og du er på Kampa halvøen. Nedenfor er der på højre side et nyrenoveret område ved Restaurant Kampa. Her findes et legeområde med klatrestativ, rutschebane, sandkasse etc.

Når man alligevel er på Kampa kan man gå lidt længere væk fra Karlsbroen, tværs over pladsen midt i fodgængerzonen. På den anden side finder man nogle græsarealer, som egner sig til frisbee, et lille spil fodbold, tag-fat og andre fysiske aktiviteter. Omkring midtvejs ligger en legeplads.

Går man den modsatte vej langs floden, henimod den bro, der hedder Manesuv Most, kommer man til et haveanlæg, som hedder Vojanovy Sady. Når man er kommet ind, ligger der på højre side en lille legeplads beregnet til de mindste.

 

Karlsbroen - her er der altid noget at kigge på

 

Ujezd

Området mellem Malostranske Naměsti og Andel hedder Ujezd. Her finder man den lille "bjergbane", der fører op ad Petrin Højen. I banen kan man bruge samme billet som i resten af transportsystemet i Prag.

Tager man banen til toppen af højen finder man dels det lille Eiffeltårn - men det kræver "gode ben".

Ved siden af tårnet ligger et spejlkabinet, som er særdeles morsomt for børn i alle aldre - helt op til sidst i 70'erne, har jeg hørt. Der findes desuden græsarealer, café med udendørs servering mm.

Tilbage i Ujezd finder man, når man går langs floden, en udmærket legeplads med gynger, klatrestativer osv.

 

Karlsbroen - her er der altid noget at kigge på

 

Narodni:

På modsatte side af floden ligger Nationalmuseet som et stort monument. Går man langs floden i retning væk fra slottet kommer man til en lille ø, hvor man finder Restaurant Zofin. Udenfor denne ligger en lille legeplads med bl.a. gynger og legetøjsbiler. Bag restauranten ligger endnu en (mindre) legeplads. På denne lille ø findes desuden udlejning af robåde og vandcykler.

På selve gaden Narodni, lige før Tesco, finder man på modsatte side af gaden en arkade med forlystelser (under buerne).

 

Staroměstske Naměsti:

Der findes ikke meget for børnene på selve pladsen, selv om de mange boder måske kan have interesse?

Men lige i nærheden er der lidt at komme efter:

Forlad pladsen mellem Skt. Nikolaj Kirken og Hotel Cerna Liska gå ned ad gaden. Efter ca. 30 meter finder du på venstre hånd en legetøjssamling.

Fortsætter du i stedet forbi forretningerne kommer du til gaden Zatecka. Nummer 1 er Marionetteatret.

 

Staromestske Namesti

 

Václavské Naměsti/Na Přikope:

Her findes fire butikscentre tæt på hinanden.

Myslbek: Her findes "Mothercare" (med et lille Lego område), og i "Next"s børneafdeling på første sal findes et puslerum.

Detsky Dum (børnenes hus): Her er forskellige muligheder fordelt på de fire etager.

Cerna Ruze: Her er mulighed for at familien kan holde pause, idet der findes en café i den fjerneste ende, hvor der er udsigt til en lille legeplads.

TGI fridays: Ligger modsat Slovensky Dum. Her kan købes balloner, blyanter, farver og andet, der kan underholde børnene.

 

Skjult bag Václavské Naměsti ligger en dejlig park, som hedder Frantiskanska Zahrade (den fransiskanske have). Her finder man sært nok ikke særligt mange turister, og det er et dejligt åndehul midt i byen. Man kommer lettest dertil ved at gå gennem arkaden, som findes på højre hånd i gaden Vodičkova. Hvis du har små børn med, så medbring en lille spand til sandkassen. Hunde ingen adgang.

 

I den ende af Václavské Naměsti, som ligger tættest på museet, ligger gaden Opletalova. Et stykke nede ad den, på højre hånd, findes et lille parkområde med en legeplads.

 

I modsatte ende af pladsen, længst væk fra museet kan man fortsætte ligeud (væk fra museet), venstre om Newyorker-butikken. Så kommer man til det spændende og sjove marked i gaden Havelska, hvor børnene nemt vil kunnd finde spændende ting og sager.

 

Havelska markedet

 

Podoli:

Tager man sydpå, ca. 3 kilometer langs floden, finder man et svømmestadion, hvor der foruden de almindelige pools er små og store rutschebaner, store sandkasser, karusseller, legehus og et græsareal velegnet til boldspil mm. Hunde ingen adgang.

 

Karlovo Naměsti:

Går man væk fra Václavské Naměsti ad gaden Vodičkova kommer man til byens største plads, Karlovo Naměsti. Pladsen var oprindeligt kvægmarked men er nu forklædt som en slags park, og der hersker en behagelig og afslappet stemning på trods af de lidt store veje, som omgiver pladsen. I den nærmeste ende er der en fontæne, hvor man kan hygge sig, og i modsatte ende et legeområde med klatrestativer, rutschebaner og sandkasse.

Selv om parken er hyggelig om dagen, er det ikke et sted, man skal færdes om natten!

 

Vinohrady:

Ved metrostationen Flora er der kommet et nyt, stort indkøbscenter med tilhørende legeplads. Hovedattraktionen er et stort IMAX 3D biocenter, hvor en familiebillet for to voksne og to børn koster Czk. 500,- (Dkk. 150,-). På hver etage i centret er der et overvåget legeområde, hvor man kan "parkere" børnene, mens man shopper.

 

Zoo:

Prags Zoo ligger 2-3 kilometer væk fra centrum, men turen dertil er heldigvis ganske enkel.

Man finder Zoo ved Troja, hvor der også er mulighed for at besøge det smukke slot Trojsky Zamek, omgivet af vinmarker og landsbyagtig bebyggelse.

Slottet blev bygget i det 17. århundrede i barok stil og har gennemgået

en omfattende restaurering. Det er et af Prags mest bemærkelsesværdige

sommerpalæer med bl.a. nogle smukke væg statuer og fontæner.

Zoo ligger ved en kløft med stejle skråninger ved floden Moldau. Samlingen af dyr er ret omfattende og omfatter f.eks. pingviner, søløver, løver, tigre og elefanter. Man bliver næppe skuffet, og kan bl.a. også nyde de smukke omgivelser, som f.eks. stenbukkene opholder sig i. Der er desuden en god udsigt fra zoo.

En familiebillet for to voksne og to børn koster - forår 2008 - Czk. 450,- (kr. 140,-). Der findes kælemuligheder med bl.a. geder.

 

Zoo